ROBUUST • EFFICIENT • BETROUWBAAR

Onkruidbestrijding

Elco heeft diverse machines in zijn assortiment voor- zowel mechanische als chemische onkruidbestrijding.
Voor zowel voor- als achterop de tractor, met snelwissel of normale opname. Semi-autonoom (GPS), zelfsturend of handbediend. Combinatie tussen bewegende wiedeggen, schoffels, vingerwieders en rijenspuit met laagvolume systeem.

Aangedreven wiedeg / onkruideg

Twee achter elkaar geplaatse balken met ieder twee rijen eggetanden maken een op- en neergaande beweging van 20cm. Hierdoor worden jonge kiemende zaadonkruiden losgetrokken. Door de constructie met 4 eggetanden achter elkaar kan met een hogere snelheid gereden worden.
Afhankelijk van het gewas wordt de snelheid van de eggetanden hydraulisch ingesteld. De machine heeft standaard een doorlaat van 70cm en is verkrijgbaar in een enkelbed en drievoudige versie.
Om tijdens de groei met minimale bestrijdings-middelen onkruid te verwijderen kunnen de eggen worden ingezet.
Zodra de planten dichter groeien (of erg kwetsbaar zijn) geeft het schoffelen in combinatie met vingerwieders een goed resultaat. Het schoffelen in combinatie met luchtdruk zorgt voor een nog betrouwbaarder resultaat.

Rijen elementen en werktuigdragers

De Elco rijen-elementen zijn flexibel in te zetten en modulair op te bouwen. Ieder element heeft een eigen onafhankelijke vering die door de constructie spelings en vrijwel onderhoudsvrij is. Grote wielen met een robuuste lagering en semi-luchtbanden.
De elementen worden opgebouwd op balken die zowel voor als achter de tractor te koppelen zijn.
Ophanging met ons snelkoppelsysteem aan een Elco hefmast, schoffelmast of standaard fronthef zijn mogelijk.

Spuitkappen

Elco heeft een groot aantal standaard spuitkappen in het assortiment. Specifieke kappen worden gebruikt om het gewas te beschermen tegen bestrijdingsmiddelen. Standaard kappen zijn verkrijgbaar in rechte- en schuin verstelbare en extra lage uitvoeringen. (staal verzinkt en roest vast staal) Spuitdoppen druppen niet na en kunnen zonder gereedschap worden uitgenomen door de dophouder met membraan.
Om gebruik van bestrijdingsmiddelen te minimaliseren kan de set ook met laag volume systeem worden geleverd. (10-30 ltr / ha)

Schoffels en vingerwieders

Alle elementen hebben een gestandaardiseerde opname waardoor naast spuitkappen ook schoffels, vingerwieders en andere gereedschappen kunnen worden gemonteerd.
Voor 3-rijig op 50cm tot 5-rijig op 22,5cm mogelijk.

Heeft u een vraag voor ons?

Vul dan het contactformulier in en druk op de verzend knop!