ROBUUST • EFFICIENT • BETROUWBAAR

Oogsten en rooien

Elco heeft diverse machines in zijn assortiment voor het rooien van planten. Vanaf het enkel rooien en losschudden van uw gewas tot volledig automatisch oprapen en transporteren ervan.

Afhankelijk van de plantsoort, ondergrond en doorvoergrootte zijn de machines leverbaar in verschillende configuraties.

In ons magazijn staan diverse uitvoeringen op voorraad.

Plant opraper / pick-up

Betrouwbaar planten rooien in een hoog tempo is mogelijk met de Elco drievoudige schudlichter en Pick-up. De korte bouwvorm en de meesturende as zorgen dat de machine een kleine draaicirkel heeft. Dit heeft als grote voordeel dat u makkelijk het plantenbed op en af kunt sturen. Het ergonomisch ontworpen plateau en hefinrichting aan de achterzijde zorgen voor een goede werkhouding. Standaard uitgevoerd met uitschuifbare dissel, waardoor planten direct van het schudrooster op de opraapband vallen waardoor de combinatie ook erg geschikt is voor kleine planten.

Schudlichters SL3V met bewegend mes

Elco schudlichters zijn robuust gebouwd en geschikt voor het losschudden van (bijna) alle soorten planten. Door de uitgebalanceerde roosters en het bewegende mangaanstalen snijmes voelt de machine erg rustig aan de tractor. Standaard is de drievoudige schudlichter uitgerust met twee in hoogte instelbare wielen aan de voorzijde en twee hydraulisch in hoogte verstelbare en bodemvolgende wielen aan de achterzijde. De drievoudige schudlichter is voorbereid om in te zetten in combinatie met de plant-opraper.

Schudlichter SL2BM met bewegend mes

Deze machine is uitgevoerd met beweegbaar snijmes en twee schudroosters. Deze oerdegelijke machines zijn met name geschikt voor het losschudden van kleine planten en zaailingen. Aan de achterzijde is machine voorzien van hydraulisch in hoogte verstelbare en bodemvolgende wielen.

Schudlichter SL2V met vast snijmes

Machines met twee schudroosters en een V-vormig mangaanstalen mes. Afhankelijk van het type grond en spoorbreedte is de machine verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met verschillende roosters.

U-mes schudlichter SL3U

Met deze rooimachine kan selectief gerooid worden tussen de planten om meer ruimte te geven aan groeiende planten (Bijvoorbeeld van 5 naar 3 rijen).
De messen zijn uitneembaar en verstelbaar over de volledige breedte van de machine.
Voor en achter kunnen de wielen in dezelfde configuraties als de schudlichters gemonteerd worden.

Zijrooier / versteklichter

Voor het rooien van grote planten of bomen. Deze machine is voorzien van één bewegend U-vormig mangaanstalen mes en apart instelbaar schudrooster. Door de snijdende beweging van het mes (kleine slag) en instelbare slag van het schudrooster is deze machine rustig aan de tractor en worden de planten toch goed uitgeschud. Het schuine mangaanstalen mes snijdt zonder te stroppen (verkrijgbaar in verschillende breedtes tot maximaal 80 cm). Aan de achterzijde zijn twee hydraulische verstelbare wielen gemonteerd die zorgen dat de machine stabiel en recht blijft (grote wielen 11,5 x 15″).

Heeft u een vraag voor ons?

Vul dan het contactformulier in en druk op de verzend knop!