ROBUUST • EFFICIENT • BETROUWBAAR

Planten en zaaien

Voor zowel handmatig als machinaal planten heeft Elco machines in het assortiment.

Plantmachine

Elco plantmachines zijn samengesteld uit losse verstelbare plantelementen. Deze zijn vrij te verschuiven over het frame waardoor met één machine verschillende rijaantallen per bed kunnen worden geplant. Daarnaast zorgt deze bouwvorm ervoor dat de machine slechts een lengte van 3,5m heeft.

De elementen zijn er in twee uitvoeringen:
Rubberen schijven:
Door de grote schijven, en geen doorlopende as, kunnen planten van 10 tot 80cm op dezelfde machine zonder aanpassingen worden verwerkt.
Plantlepels (superprefer):
Door dat de lepels op een vaste positie zitten zorgt deze methode ervoor dat de plantafstand altijd nauwkeurig is.
Door de hydraulische aandrijving kan de plantafstand eenvoudig traploos worden ingesteld van 3 tot ongeveer 20 planten per meter.

Plantgaten boor- of ponsmachine

Om snel en nauwkeurig een gatenpatroon in de ondergrond te maken heeft Elco een plantgaten (boor) machine ontwikkeld. De robuuste basismachine wordt mechanisch met de aftakas aangedreven en is daardoor erg betrouwbaar. Plantafstand wordt bepaald aan de hand van rij-snelheid en aftakastoerental.
De boren worden hydraulisch aangedreven en traploos te regelen. Deze zijn eenvoudig te wisselen met een snelwisselsysteem. Boren zijn verkrijgbaar van 5 tot 30 cm, grotere maten zijn op aanvraag.

Zandstrooier

Door boven op het zaaibed een dunne laag scherp zand te verdelen droogt deze niet uit en wordt het groeiproces verbeterd. De Elco zandstrooier wordt mechanisch aangedreven door de wielen en heeft een standaard werkbreedte van 1,1 meter.
In de bak zitten twee roerassen en één verdeelrol zodat het zand net klontert en gelijkmatig verdeeld wordt over het kweekbed. Door gebruik te maken van een rijenstrooier balk wordt het zand exact over de rijen verdeeld. De dosering wordt door middel van een schuif hydraulisch geregeld. De inhoud van de vooraadbak is standaard 900 liter en op wens aan te passen.

schijfkouters

Schijfkouters / plantschijven

Om handmatig te planten levert Elco verdikte schijfkouters (75cm) die de ondergrond open drukken. Deze kouters kunnen worden opgebouwd in combinatie met bijvoorbeeld een freesmachine of aandrukrol. De schijfkouters zijn aangedreven zodat deze de sleuf dichtsmeert en niet dichtvalt.

Zaadwassers / ontvleesmolen

Voor het ontdoen van harde pitten en zaden uit bessen leveren we de zaadontvleesmolen. Het toerental van de rvs-waaier is volledig in te stellen met de frequentieregelaar.

Zaadwassers (ontvleesmolen)

Heeft u een vraag voor ons?

Vul dan het contactformulier in en druk op de verzend knop!