Plantmachine

Voor het planten van uw gewas kunnen we u de Elco schijfplantmachine aanbieden.
De machine wordt samengesteld uit losse verstelbare plantelementen en kan dus eenvoudig omgebouwd worden naar meer of minder rijen.

Het plantelement bestaat standaard uit één flexibele rubberen schijf en één rubber bekleden RVS schijf. De planter plaatst de plant tussen de schijven op de aangebrachte markering en laat deze los zodra deze klemt. Het grote voordeel van deze constructie is dat er nauwelijks tot geen slijtdelen in de machine bevinden. Door de grote schijven kunnen planten van 10 tot 80cm verwerkt worden met deze plantmachine. De plantelementen worden hydraulisch aangedreven, hierdoor kan de plantafstand traploos ingesteld worden (3 tot 20 planten per meter).

Naast bovenstaande constructie is het ook mogelijk om de schijven uit te voeren met plantlepels (superprefer). Omdat de lepels op een vaste positie zitten heeft dit als voordeel dat planten op nauwkeurige afstand worden geplaatst.

Aan de voorzijde van de machine zijn grote kouterschijven geplaatst, vervolgens wordt sleuf verder opengeduwd om de plantwortel recht naar beneden te laten groeien. Op het moment dat de plant los wordt gelaten wordt de sleuf dicht gemaakt en goed aangedrukt door diverse aandrukrollen.

Ondanks dat de machine uitgevoerd is met grote plantschijven is deze door de compacte constructie slechts 3,5m lang. Door het gebruik van losse elementen kan deze geheel naar wens van de klant samengesteld worden.

In de onderstaande link is een filmpje te zien van ons nieuwe model plantmachine: